vrijdag 5 maart 2010

Nederlands Korfbalteam & Districten

Je hebt natuurlijk met korfbal ook een team dat het beste van het beste is. Dat team noem je een disrict (en dan van de regio, bijv. zuid-west) of het Nederlands Korfbalteam.
Dat team bestaat uit de beste spelers van Nederland. Bij PKC spelen er 2 in het Nederlands team. Hun zijn dan de beste van Nederland, samen met nog een paar andere, die het team vormen. Het Nederlands team bestaat natuurlijk niet alleen uit mensen van 1 club, maar van meer verenigingen. Zo kan het dus zijn dat er 2 van PKC, en 1 van Koogzaandijk, en 3 van NIC, alles kan.

--------------------------------------------------------------------
SPELERS VAN HET NEDERLANDS KORFBAL TEAM:

Henriët Brandsma : Dalto/DSB bank
Tim Bakker : Koog Zaandijk
Kim Cocu : Koog Zaandijk
Casper Boom : DOS'46
Roxanna Detering : Koog Zaandijk
Gerald van Dijk : Nic./Alfa-college
Bregje van Dongelen : TOP/Wereldtickets.nl
André Kuipers : DOS'46
Mirjam Maltha : Fortuna/Tempus
Jos Roseboom : Dalto/DSB bank
Eva Sprangers : Dalto/DSB bank
Leon Simons : PKC/LukassenBoer
Susanne Struik : PKC/LukassenBoer
Rick Voorneveld : Koog Zaandijk

--------------------------------------------------------------------
Hoe kan je in het Nederlands team terecht komen?:
Je kan in het Nederlands team terechtkomen als je sowieso bij het beste van je eigen vereniging speelt. Bij PKC is dat het 1e. Je wordt dan uitgekozen door mensen van het KNKV (Koninklijke Nederlandse Kofbal Vereniging). Die bepalen of je in het team komt.
Er zijn ook nog teams (van de C's bijvoorbeeld -leeftijdcategorie 12 t/m 14-). Die spelen in disticten. Disricten zijn ook teams van allemaal kinderen van jou leeftijds categorie die dan ook heel erg goed zijn. Die spelen dan bij jou in het district. Als je daarin speelt, speel je bij je eigen team ook meestal wel in het hoogste (C1). Kinderen die in Papendrecht wonen, en kinderen die in Hanixveld-Giessendam wonen, die hebben heel grote kans dat ze bij elkaar in het district komen. Maar kinderen die in Sliedrecht wonen, die hebben niet echt de kans dat ze bij kinderen uit Groningen komen. Harnixveld-Giessendam ligt dicht bij elkaar en ligt ongeveer in de regio zuidwest. Daarom zeggen ze in plaats van 'Ik speel in het district' ook wel 'ik speel in zuidwest'

We hopen dat jullie nu weten wat het Nederlands Korfbalteam inhoud, en wat districten zijn.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten